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「塩煮 しおに」の部分一致の例文検索結果
該当件数 : 94件
田舎では塩を辛く煮る例文帳に追加
Country people cook with too much salt発音を聞く - 斎藤和英大辞典
田舎では塩を辛く煮る例文帳に追加
Country people are unsparing of salt in cooking.発音を聞く - 斎藤和英大辞典
田舎では塩辛く煮る例文帳に追加
Country people are unsparing of salt in cooking.発音を聞く - 斎藤和英大辞典
煮詰めたものをこし、塩・たまり醤油で味を調える。例文帳に追加
You should strain them, and then add salt and thick soy sauce for flavor.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
海水を煮つめて塩をつくるのに用いる釜例文帳に追加
a pan that is used to evaporate sea water in order to make salt発音を聞く - EDR日英対訳辞書
塩を作るため海水を煮つめるかまど例文帳に追加
a cooking stove that is used to make salt by boiling sea water発音を聞く - EDR日英対訳辞書
食べ物を塩だけで味をつけて煮ること例文帳に追加
the action of boiling food while using only salt as a seasoning発音を聞く - EDR日英対訳辞書
その工程は、除殻、加塩、洗浄、整形、煮熟、焙乾、二度煮、乾燥というふうになる。例文帳に追加
The process consists of shell removal, salting, washing, shaping, stewing, roasting and drying, a second stewing and finally drying.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
ツメ-アナゴや煮蛤などの淡白な味をしたネタに塗る、佃煮の汁に似た甘塩辛い煮汁。例文帳に追加
Tsume: Salted and sweetened broth similar to broth for tsukudani (small fish, shellfish, konbu, etc. boiled in sweetened soy sauce), which is applied to neta with plain taste such as conger eel, cooked clam, and so on発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
また、頭足類を煮熟処理して煮汁を得、その煮汁を脱塩することにより着色組成物を得る。例文帳に追加
Further, the coloring composition can be obtained by subjecting a cephalopod to simmering treatment to obtain stock and desalting the resulting stock. - 特許庁
漁船の帰港時には既に大釜に食塩水が煮立っている。例文帳に追加
When the fishing boat comes back to port, there will already be salted boiling water ready in a large cooking pot.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
桜海老の煮汁は桜海老を塩水で煮たあと、汁分をBrixを8〜40に濃縮し、さらに脱塩して用いるとよい。例文帳に追加
It is preferable to use the broth of Sergestes lucens obtained by boiling Sergestes lucens with salt followed by concentrating the broth into Brix 8-40 and further subjecting the concentrated broth to desalination. - 特許庁
しょうゆを使わずに塩や砂糖だけで煮る調理法例文帳に追加
of a method of preparing food in Japan, boiling it with only salt or sugar without using soy sauce発音を聞く - EDR日英対訳辞書
練り麹という,麹に塩と煮つめた酒を加えて練り混ぜた食品例文帳に追加
food such as malt in salt and boiled-down sake, called 'nerikoji'発音を聞く - EDR日英対訳辞書
塩と昆布の出汁で煮たおでんに、玉子、焼きちくわ、焼き豆腐、かまぼこなど入れて煮込み練り辛子かおぼろ昆布を添えて食べる。例文帳に追加
Oden including eggs, yakichikuwa (grilled tubular fish cakes), yakidofu (grilled tofu), and kamaboko (steamed fish paste) is simmered with soup stock made with salt and konbu, and is eaten with mustard paste or shredded tangle.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
鍋にたっぷりの水をいれ、塩魚を適宜に切って最初からいれ、中火にかけて気長に煮出す。例文帳に追加
Pour plenty of water in a pan and add sliced salt fish from the first, then simmer it over medium heat.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
海水を注ぎかけた海藻を焼いて水にとかし,そのうわずみを煮つめてつくった塩例文帳に追加
salt made by boiling down the clear layer on the top of a mixture of water and burned seaweed that has absorbed seawater発音を聞く - EDR日英対訳辞書
大麻自体を塩湯が煮え立った釜に入れて振り、無病息災を祈る祭事もある。例文帳に追加
There are also rituals in which a Shinto priest put onusa itself into the boiling salt water in a pot and wave the onusa to pray for a perfect state of health.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
それはまた,伝統的なブラジル料理である,塩味の豆の煮込みのことも指します。例文帳に追加
It also refers to a traditional Brazilian dish, stewed beans seasoned with salt. - 浜島書店 Catch a Wave
これらの製品はサバのみそ煮,ギンザケの塩焼き,すり身の揚げ物など6種類ある。例文帳に追加
The products come in six kinds, including mackerel cooked with miso, white salmon broiled with salt, and deep-fried minced fish.発音を聞く - 浜島書店 Catch a Wave
食塩としては、麺に天然のミネラルを補充するために、蒔で煮詰める方法を用いて得られた天然荒塩を使用することが好ましい。例文帳に追加
As for common salt, it is preferable to use natural crude salt obtained by using a condensation method by boiling so as to supply the noodles with natural mineral. - 特許庁
低食塩含量であるにもかかわらず、適度な塩味を呈し、煮物の外観の良好な容器詰しょうゆ含有液体調味料を提供する。例文帳に追加
To provide a packaged liquid seasoning containing soy sauce presenting moderate saltiness in spite of having low salt content, and making the appearance of simmered food favorable. - 特許庁
発芽玄米又は3から5分づき米を蒸煮したものに麹菌を接種して米麹を得て、これに蒸煮後に潰した大豆と麦、及び塩を所定の割合に混合して6ヶ月以上熟成した。例文帳に追加
The fermented soybean paste is obtained by inoculating Aspergillus to steamed sprouted brown rice or third- or half-polished rice to obtain malted rice, steaming the malted rice, mixing the malted rice with crushed soybeans, wheat and common salt at a prescribed ratio, and maturing the product for at least 6 months. - 特許庁
塩量は製品に大きく影響し、多すぎると、煮熟中に亀裂が生じやすくなり、しばしば表面に水膨ができる。例文帳に追加
The product is greatly influenced by the salt content; when too much salt is used the meat easily cracks during the stewing process and blisters are frequently produced on the surface.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
主に挽肉とみじん切りにした野菜にパン粉を混ぜ、塩を加えて肉の粘性を出し、卵を繋ぎとして焼き固めた物であるが、味の濃いスープで煮込んだ「煮込みハンバーグ」という料理もある。例文帳に追加
It is made by mixing mainly ground meat and minced vegetables with bread crumbs, adding salt, which lends the meat mixture some cohesion, and eggs as a binder, and is broiled, and another type is 'nikomi hanbagu' (stewed hamburger) stewed in richly flavored soups.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
普茶料理においては、梅干を水に一昼夜つけて塩気を抜いたものをシロップで甘く煮付け、これを衣に付けて揚げる。例文帳に追加
To be served in Fucha-ryori (maigre dish using certain foods), salt should be removed from umeboshi placing it in water for a long time and cooked in syrup and the sweetened umeboshi is deep-fried after battered.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
漬け物、梅干し、塩辛、しらす乾し、佃煮、落花生など、さまざまなものを付け合わせに食べる事が多い。例文帳に追加
It is often eaten with various toppings such as tsukemono (Japanese pickled vegetables), umeboshi (pickled plums), shiokara (salted fish entrails), shirasuboshi (dried young sardines), tsukudani (various ingredients such as seafood and seaweed cooked in sweetened soy sauce) and peanuts.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
後述する島根県での雑煮における汁粉も、元来はこうした塩味の料理であったと考えられる。例文帳に追加
The shiruko eaten in Shimane Prefecture as zoni (New Year's special soup with rice cake as a main ingredient), which will be described later, is considered to have originally been a savory dish.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
-卯の花を煮出汁、酒、砂糖、塩などで好みの味に炒り、酢をくわえてご飯のうえにのせ、刻み生姜をそえる。例文帳に追加
Stir-fry unohana with desired seasoning such as soup stock, sake, sugar and salt and add vinegar, then put it on rice with chopped ginger.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
解凍後も透明感の有るスープを維持することが可能で、低塩分且つ具材の持つ栄養素をそのまま維持した冷凍雑煮及びその冷凍雑煮の製造方法を提供する例文帳に追加
To provide frozen Zoni (New Year's special soup with rice cake as a main ingredient) where soup is kept clear even after thawed, and low salt content and nutrients of ingredients are maintained as they are: and to provide a method for producing the frozen Zoni. - 特許庁
-卯の花を煮出汁、みりん、塩で調味し、鶏卵の白身を加え、たえずかきまぜながら炒りつけ、少量の酢を合わせてよく冷やす。例文帳に追加
Season unohana with soup stock, mirin and salt and add egg white, then stir-fry constantly until it is cooked and finally add a small amount of vinegar and let it cool.発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
牛肉、ねぎ等を、化学調味料を一切使わず、醤油、塩、砂糖、酒、ミリン等で煮詰めてすき焼きの割下(タレ)を作成する。例文帳に追加
Sukiyaki sauce is prepared by boiling down beef, Welsh onion and the like with soy sauce, salt, sugar, Sake, Mirin (sweet Sake used as seasoning) and the like without using any chemical seasoning. - 特許庁
アスコルビン酸もしくはその誘導体またはそれらの塩、あるいはエリソルビン酸もしくはその塩と、チアミンもしくはその誘導体またはそれらの塩とを共存させて加熱して得られることを特徴とする肉煮込み風味付与剤。例文帳に追加
There is provided the agent for applying meat stew flavor which is produced by heating ascorbic acid, a derivative or a salt thereof or erythorbic acid or a salt thereof in the presence of thiamine, a derivative or a salt thereof. - 特許庁
鍋を食べた後、鍋の残りを塩で味を調整して、ご飯を入れて煮立たせ、ふぐ雑炊を作る。例文帳に追加
When the contents of the hot pot have been eaten, people usually salt the left over soup, add rice and bring it to boil, making fugu zosui (a porridge of pufferfish, rice and vegetables).発音を聞く - Wikipedia日英京都関連文書対訳コーパス
殻付生原料卵に結露を発生させ、尚且つ、煮沸後の仕上り表面温度に、強制空気冷却と、冷却塩水槽の温度と、塩水濃度と、塩水の撹拌する工程を包含する。例文帳に追加
The method for producing salted boiled unshelled eggs includes processes for generating dew on raw unshelled eggs, forcedly blowing cooling air to surfaces of eggs after boiling the eggs, controlling a temperature and a concentration of a cooling salted water tank and agitating salted water. - 特許庁
蒸煮大豆、麹及び発酵アルコールを混合して得られた仕込み混合物を、品温40〜70℃で2〜14日間保持して無塩味噌を得、該無塩味噌をホモジナイザー処理することを特徴とする。例文帳に追加
A fermenting mixture produced by mixing steamed soybean, rice malt and fermented alcohol is maintained at a material temperature of 40-70°C for 2-14 days and the obtained salt-free Miso is treated with a homogenizer. - 特許庁
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